1-Saha Aplikasyonu:
Halı Sahanın yapılacağı yer bir Harita Mühendisi veya Topograf tarafından belirlenir. Sınır köşe kazıkları çakılır. Böylelikle Halı Sahanın arsa içerisinde doğru bir şekilde konumlandığından ve Çevre Hatıl Duvarlarının Birbirine dik olduğundan emin olunur. Bu Çalışma ile arsa üzerinde nasıl bir kazı ve/veya dolgu yapılacağı da tespit edilmiş olur.
2-Kazı:
Saha aplikasyonu esnasında belirlenen kotlara göre saha yüzeyi iş makineleri yardımı ile düzeltilir ve belirlenen kota getirilir. İstenilen Kota getirilmesi için yapılacak kazı miktarı aplikasyon sırasında belirlenir. Daha sonra Saha içi drenaj kanalları kazılır.
3-Hatıl (Çevre Duvarı) İmalatı:
Saha çevresine, Aplikasyon esnasında belirtilen köşe kazıkları ve kotlara uygun olarak beton bir duvar imal edilir. Söz konusu Duvara Çevre Hatılı adı verilir. Hatıl sahanın sınır duvarı oluşturarak, Sahanın dışarı ile olan irtibatını keser ve ayni zamanda çevre çitine taşıyıcı beton duvar görevini üstlenir.
4-Drenaj:
Yağışlı havalarda Saha yüzeyine düşen yağış Halı Sahanın dışına tahliye edilerek sahada yağmur birikmesi engellenmelidir. Bu sahaya kurulacak bir drenaj sistemi ile sağlanabilir.
Kazı esnasında saha boyunca yerleştirilen Drenaj kanalları içerisinde özel delikli drenaj boruları yerleştirilerek Saha yüzeyine yağan yağmurun hızla saha kenarına taşınması sağlanır. Taşınan bu yağmur suyu hatıl betonu üzerinde bulunan tahliye noktalarından veya rögarlardan yağmur suyu şebekesine bağlanarak dışarı atılır.
5-Dolgu:
Önce drenaj Kanalları olmak üzere saha yüzeyine 15 cm yüksekliğinde 3-4 numara tabir edilen (30-45mm agrega aralığında) iri kırma taş dolgusu yapılır. Daha sonra bu iri kırma taş katmanı üzerine 1-2 numara tabir edilen (7-15mm agrega aralığında) ince kırma taş dolgusu yapılır. Bu dolgu saha Zeminini Hatılın üst kotunun 5-6cm altında kalacak biçimde tamamlanır. Kullanılacak Dolgu malzemesi Tozsuz yıkanmış elenmiş olmalıdır.
6-Mastarlama:
Halı Saha yüzeyinde oluşacak ondülasyonlar (dalgalanmalar) oyun konforunu son derece olumsuz olarak etkileyeceğinden saha yüzey kalitesi döşeme kalitesini ve saha kalitesini doğrudan etkileyen bir unsurdur. Bu nedenle saha üst katman dolgusu yapılırken 3m uzunluğunda bir mastar yardımı ile saha yüzeyinde hiçbir ondülasyon kalmayacak şekilde düzeltilerek dolgusu mastarlanır.
7-Sıkıştırma:
Halı Saha zeminin yüzeyinde düzgün ve pürüzsüz bir yüzey oluşturduktan sonra saha yüzeyini bozmandan maksimum 1 tonluk bir silindir ile saha yüzeyi sıkıştırılır. Bu işlem esnasında yüzeyde çökmeler ve dalgalanmalar olmamasına azami özen gösterilir olası dalgalanmalar malzeme takviyesi ve Mastarlama yardımı ile düzeltilir.
8-Tel Çit Yapılması:
Halı Saha zeminin tamamlanması ile artık halı sahanın bir tel çit ile çevresinden ayrılması gereklidir. Bunun için Panel Çit, Çelik Hasır veya PVC Kaplı Galvanizli Tel örgü gibi birçok çeşitli seçenek mevcuttur. Gerek ekonomik oluşu gerekse uygulama kolaylığı ve bakım gerektirmemesi nedeni ile en yaygın olarak kullanılan galvanizli tel örgüdür. 5cm x 5cm göz aralığında 3.5mm kalınlığında galvanizli ve PVC kaplı tel örgü ile projesinde belirtildiği bicimde çevre çiti imalatı yapılır.
9-Aydinlatma Sisteminin Kurulması:
Halı Saha aydınlatması için kullanılan iki sistem mevcuttur. Bunlardan İlki Metal Halide Armatürler ile aydınlatma, diğeri ise son zamanda yüksek enerji tasarrufu sağlamalarıyla tanınan LED Armatürler ile aydınlatma. Metal Halide Armatür sistemleri düşük maliyetleri ile halen tercih sebebidir. Her iki tür aydınlatma için örnek projeler için tıklayınız.
10-Suni Çim Serimi:
Zemini tamamlanan halı saha artık suni çimi uygulanmaya hazır hale gelmiştir.
a) Keçe ve Halı Saha çiminin Saha Yüzeyine Serilmesi
Öncelikle, müşterinin tercihi doğrultusunda saha yüzeyine keçe açılır. Keçe üzerine saha ölçülerine göre özel olarak üretilmiş olan sentetik çim rulolar açılarak ruloların tamamı sahanın yüzeyini kapatacak şekilde sahaya serilir.
b) Ruloların Ek yerlerinin kesimi ve yapıştırılması
Halı Saha yüzeyine serilen Sentetik Çim Rulolarının kenarları düzgün bir biçimde kesilerek birbirine ek yapılmasına hazır hale getirilir. Daha Sonra Ek yeri Bandı üzerine uygulanan tutkal vasıtası ile iki rulo aralarında boşluk kalmayacak şekilde yapıştırılır. Bu şekilde sahanın tüm ruloları birbirine yapıştırılarak tek parça haline getirilir.
c) Halı Saha Oyun Çizgilerinin Yerleştirilmesi:
Ek yerlerinin birleştirilmesi işlemini takiben saha projesine uygun olarak belirlenen tüm çizgiler suni çim halılar içerisine yerleştirilir.
d) Halı Saha Dolgusunun Yapılması:
Ek yerlerinin birleştirilmesi ve çizgilerin montajı işlemini takiben halı saha artık dolgu yapmaya hazır hale gelmiştir. Saha yüzeyine, tercih edilen Sentetik Çimin teknik özelliklerine uygun olarak homojen bir şekilde kum dolgusu ve ardından SBR dolgusu yapılır. Burada dikkat edilmesi gereken dolgunun sahanın her yerine homojen bir şekilde yapılmasıdır. Prosport A.Ş. olarak sahalarımızın dolgusu esnasında her zaman tam otomatik Dolgu serme makinası seçeneğini müşterilerimize sunuyoruz.
e) Halı Saha Yüzeyinin Fırçalanması ve Oyuna Hazır Hale Getirilmesi:
Dolgusu tamamlanan halı saha yüzeyi düzenli ve sürekli olarak fırçalanarak kullanıma hazır hale getirilerek müşteriye teslim edilir.
11-Saha Üst Ağının ve Kale Arkası Ağların Çekilmesi:
Prosport A.Ş. müşterisinin tercihine göre sahanın üzerine ve kale arkalarına Koruyu file (ağ) çekilir. Saha Üstünde 2 x 12 veya 15 x 15 göz aralıklı 66 ve 72 numaralı paraşüt iplikten mamul üst ağlar kullanılır. Kale Arkalarında ise 12 x 12 veya 15 x 15 göz aralıklı 144 ve 180 numaralı iplikten mamul kale arkası ağlar kullanılmaktadır.